mandag 4. juni 2012

Trening, swing og rockn'roll

Her streves og svettes det for å få freestyleprogrammet sånn nogenlunde i boks til lørdagen. Nytt program som skal snekres på kort tid, spesielt ikke når man har et begrenset antall triks å ta av og ikke tid til å lære noe særlig nytt (litt nyinnlæring er det jo da). Heldigvis fikk jeg litt hjelp av Jessica Karlgren til å få de siste brikkene på plass, selv om det må ha vært temmelig slitsomt for henne. "Nei, det går ikke. Nei, det kan vi ikke få til" osv. Men, vi kom i havn, så dette skal bli spennende! Så lenge Ellie klarer å holde hodet kaldt sånn at hun faktisk klarer å få med seg kommandoene mine, så burde det gå? Hvis ikke får vi improvisere på harde livet og håpe på det beste. Får vi ikke opprykk, spiller det ingen trille :) Gøy skal vi ha det lell!

Men, når det blir så hektisk, så er det lett å overtrene og kjøre på med mye og usystematisk trening. Undertegnende har sikkert en rekke titler på akkurat det området :P Så da var det bare å skrive ned en plan for resten av uka. Jeg har fordelt kjeder og øvelser utover alle dagene, mandag til fredag. Det inkluderer også kjeder. Fredag er kun satt av til gjennomgang av selve programmet. Jeg setter så opp en kriterieplan for hver dag og de enkelte øvelsene. Dette er noe jeg har planer om å gjøre videre også, men da tre uker av gangen (etter at jeg er ferdig med de kommende ukers konkurranser, da blir det fokus fra uke til uke, alt etter som hva jeg bør jobbe videre med).

Så hvordan har denne dagen gått? Jeg er nesten i mål.
  • Gå ut i bue. det fungerte bra med kjegler til jeg strakk den ut til fire meter i diameter. Da var grensa nådd mente Ellie! Når jeg tar vekk kjeglene så skrumper som regel sirkelen inn til en meter fra meg, men det er greit. Må bare jobbe litt med at hun går direkte ut i en bue, for øyeblikket ser det mest ut som en D...
  • Snurr på avstand: Works like a charm!
  • Kommandoer: Jeg har måttet ta tak i litt stimuluskontroll, for noen ganger lukker øregangene til Ellie seg en anelse og så setter hun i gang med det hun tror hun skal. Noe som resulterer i et komplett kaos av alt mulig, gjerne inkludert en hel del rygging og snurrer. Hun slet også litt med å skille mellom slalom og hopp over benet. Tror vi har fått alt det på plass, kan nok hende det kommer en glipp, men da vet jeg i det minste hvordan jeg skal ta tak i galskapen! Hvis ikke får vi skrive det av på sjarmfaktoren, he he.
  • Rundt: Ups, den gikk i glemmeboken. Hadde planer om litt shaping på den, fordi jeg har brukt den i kombinasjon med litt andre øvelser. Derfor har den blitt ganske hakkete, fordi Ellie hele tiden går rundt og forventer hva hun skal gjøre. Så da får jeg ta det en av de andre dagene, slik at denne flyter. Det er en av de øvelsene våre som kan bli en stor strek i regningen, fordi det vil synes så godt at det blir feil!
Ellers er jeg veldig fornøyd med Ellie. Jeg slet jo litt med at hun stakk av, nå er hun løs hele tiden. Hun sto og vurderte ganske hardt om hun skulle stikke eller bli med meg inn i stad. Sto bare og ventet med godbiten i hånden og lot hun velge. Da hun valgte å bli med meg ble det selvsagt julekvelden. MEN, en avstikker har hun faktisk hatt i dag (var ikke under trening). Og for en merkelig idé hun fikk for seg! Hun gikk nemlig under verandaen til de over oss! Vi snakker her om en veranda som er såpass lav at hun måtte krype innover, og på et sted grave for å komme seg innover! Når hun kom til enden, hørte vi henne romstere litt (men kunne ikke se henne lenger). Så kom hun tilbake og var så fornøyd at... Jeg rakk ikke å hente kameraet før hun kom ut igjen, burde blitt bevart for evigheten det der!

I morgen er det en ny dag med nye øvelser. Starten på programmet, litt dansing og mellomposisjon. Får vel plass til rundten her tenker jeg! Så får vi se hvordan det går!

1 kommentar:

Takk for at du kom en tur på besøk!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Populære innlegg