tirsdag 7. august 2012

Om OL og forventninger

Nå skal jeg ikke påstå at jeg har fulgt mye med på sport om dagen, men litt kan man ikke unngå og få med seg i disse OL-dager. Av de artiklene jeg har lest og det jeg har hørt av kommentatorene og intervjuene på TV, så priser jeg meg lykkelig for at jeg driver med den sporten jeg gjør, nemlig kreativ lydighet. Der skuffer jeg ingen andre enn meg selv.

Skulle jeg hatt et helt lands forventninger hvilende på mine skuldre, hadde jeg ikke holdt ut. Hvis forventningene til meg ikke innfridde, så ville jeg skuffet en hel nasjon! Journalister rakker ned på de som ikke når toppen, de blir uttaler seg negativt om alle som ikke ønsker å møte folket når ting har gått dårlig, men lusker skuffet avgårde.

I kreativ lydighet (og sikkert de fleste andre hundesporter), står konkurrentene klare til å klappe deg på skuldrene og si bra jobbet mens en selv leter etter en skuffe så man kan grave seg ned i all selvmedlidenheten. I mesterskap er nasjonen stolt av deg, samme hvor du plasserer deg, stolt av at vi har hatt deltagere som har vist verden hva Norge har å stille opp med. Det finnes ingen (utenom kanskje en selv) som står klar for å fortelle deg hvor skuffet de er over deg, når alt kollapset som et korthus og du er heldig hvis det kun er et par ting som kanskje gikk etter planen.

Så utrolig heldige vi er! Det som kanskje er viktigst for alle og enhver er å huske å oppmuntre oss selv og hunden når det har gått som dårligst? Minne oss selv på at kreativ lydighet er gøy, smile og le litt, dra hjem og trene mer. Det skal være målet mitt. jeg har lagt alle ambisjoner på hylla nå. Jeg skal konkurrere og ha det gøy, gi totalt blaffen i opprykk og store mål. Jeg skal bare kose meg og ha det gøy, så får alt komme når tiden er inne. Blir vi ikke mestere, så er det greit. Blir vi det, så er det også greit. Det kommer eventuelt når tiden er moden for det og veien dit har vært en behagelig og morsom reise.

Ellie er klar for nye sprell...

1 kommentar:

  1. godt skrevet... dessuten tenker jeg at freestyle i OL..... det hadde vært noe..

    SvarSlett

Takk for at du kom en tur på besøk!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Populære innlegg